Dirk Geeraerd: "Niet lang moeten nadenken"

Dirk Geeraerd: "Niet lang moeten nadenken" Dirk Geeraerd: "Niet lang moeten nadenken"

De nieuwe hoofdcoach van Eendracht Aalst is geen onbekende voor wie het nationale voetbal een beetje volgt. Dirk Geeraerd(51) trainde in het verleden immers een aantal ploegen van vierde tot eerste nationale, en boekte successen met relatief bescheiden clubs als KSV Roeselare, Waasland-Beveren en Red Star Waasland. Het webteam had onmiddellijk na zijn aanstelling een interview met de joviale en welbespraakte Oudenaardist.

Verhaal

“Ik ben al hoofdtrainer bij diverse clubs sinds 1993.” zo begint Geeraerd zijn verhaal. “Mijn laatste club was Berchem Sport dat ik op het eind van het seizoen 2013-2014 vanuit een verloren positie naar veilige oorden kon loodsen, en zo van de degradatie wist te behoeden. Toen ik desondanks geen nieuw contract aangeboden kreeg, besloot ik bewust om een rustperiode in mijn carrière in te bouwen. Ik kreeg sindsdien heel wat aanbiedingen om opnieuw aan de slag te gaan maar ik geraakte nooit overtuigd van het verhaal dat gebracht werd. Dat is voor mij uitermate belangrijk. Toen Eendracht Aalst me dan eerder deze week contacteerde met de melding dat Regi Van Acker op eigen verzoek andere horizonten gaat opzoeken, is alles heel snel gegaan.”

Traditieclub

“Tijdens het gesprek met voorzitter Frank De Roose ben ik onmiddellijk gecharmeerd geraakt door zijn openheid en correctheid over de toestand van de club. Die zit in een moeilijke periode maar ik hou wel van een uitdaging. Tenslotte is ‘den Iendracht’ nog steeds een schitterende traditieclub met warmbloedige supporters die écht een twaalfde man vormen. Ik herinner mij van vroeger dat het voor bezoekende clubs nooit een cadeau was om in het Pierre Cornelisstadion te gaan voetballen. In zo’n verhaal wil ik meestappen.”

Verwachtingen

“Het is natuurlijk allemaal kort dag. Morgen (donderdag, nvdr) leid ik al de eerste training en zondag volgt onmiddellijk de wedstrijd naar VW Hamme. Het is haast onmogelijk om op zo’n korte tijdspanne mijn stempel op het spel te drukken. Ik bouw dus in eerste instantie verder op wat er reeds staat. Naderhand wil ik wel opnieuw de schwung er in brengen en mijn eigen accenten aanbrengen.” Op de vraag met welke assistent-coach hij gaat werken heeft Geeraerd een voorkeur. “Er bevindt zich binnen de club iemand met onmiskenbare kwaliteiten die al jaren meegegroeid is in dat verhaal van de club, maar voor wie het nu misschien nog te vroeg was om reeds hoofdcoach te worden. Predrag Filipovic, met zijn rijke ervaring als speler, is iemand die ik graag naast mij zou hebben. Maar zo ver zijn we nog niet.”

Ambities

Geeraerd windt er geen doekjes om: ”De ambitie is om met deze ploeg top-6 te spelen zodat we kunnen meedingen naar een eindrondeticket voor promotie naar de Eerste Amateurliga. Eerst trachten zo ver te geraken, en dan zien we wel!”

We wensen onze nieuwe coach alvast veel succes toe in het bereiken van deze eerste doelstelling. Iendracht veroit!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje