Edvard Race: “Deze mooie club laten herleven”

© Eendracht Aalst

In de bekerwedstrijd tegen Mons debuteerde Edvard Race(26) bij Den Iendracht. Het webteam had deze week een babbel met onze Noorse verdediger, die een contract ondertekende voor 1 seizoen.

Genoten van de sfeer

Hoe heeft Edvard zijn eerste wedstrijd in het Pierre Cornelisstadion beleefd? “Het was een gelijkopgaand, heel intens bekerduel. Verdedigend deden we het naar behoren, ons aanvalsspel kon beter. We hadden meer kunnen profiteren van wedstrijdsituaties. Daarnaast heb ik erg genoten van de sfeer. Het geeft extra energie op het veld. In Noorwegen kan je dit alleen terugvinden op het allerhoogste niveau. Van mijn ploegmaats bij Olympic Charleroi had ik meegekregen dat de Eendracht-supporters voor sfeer zorgen en die verwachtingen werden meteen ingelost. Als je zo’n achterban hebt, is er meer om voor te spelen.”

Vaste stek bij Olympic

Sinds nieuwjaar is de centrale verdediger weg uit Noorwegen en speelde hij zich in de ploeg bij eerstenationaler Olympic Charleroi. “Dat klopt maar niet alles verliep er zoals ik gehoopt had. Dan is het beter om weg te gaan. Doch heb ik genoten van mijn eerste maanden in België en wou ik in het buitenland blijven voetballen. Toen kwam deze opportuniteit uit Aalst. Ik kreeg veel informatie over deze ambitieuze club mee. Nadat ik een bezoekje bracht en kwam luisteren stond mijn besluit meteen vast. Misschien ligt de Vlaamse cultuur mij ook beter. Ik wil mee helpen deze grote club uit het verleden te laten herleven.”

Debuut bij Stabaek

In 2016 beleefde Race zijn mooiste moment tot hiertoe uit zijn carrière. “Dan mocht ik bij Stabaek op 19-jarige leeftijd aan mijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau beginnen. Een geweldige ervaring. Voordien had ik ook al enkele wedstrijden bij mijn thuisclub Moss FK gespeeld. Na Stabaek zette ik een stap terug naar de tweede en derde klasse. Het voetbal is verschillend in Noorwegen en België. In mijn thuisland is er meer werkvoetbal, terwijl de spelers hier getalenteerder zijn. In Aalst zie ik geen groot niveauverschil met Olympic Charleroi. Op de eerste training zag ik al dat we over hele goede spelers beschikken.”

Veel succes Edvard!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje