Jonathan Lievens: "De kans om te groeien"

Jonathan Lievens: "De kans om te groeien" Jonathan Lievens: "De kans om te groeien"

Het komend seizoen spelen er bij Eendracht Aalst twee broederkoppels. Naast de broers Geenens hebben we nu ook de broers Lievens. Het webteam had een openhartig gesprek met Jonathan Lievens over broederliefde en… voetbal natuurlijk!

Jeugd

Jonathan Lievens (20) bond – net als zijn oudere broer Matthias – zijn eerste voetbalschoenen aan bij Jong Lede. Het voetbaltalent werd in de familie Lievens overduidelijk met de moedermelk meegegeven, want beide broers werden al snel opgemerkt door eersteklasser Sporting Lokeren. Jonathan verhuisde zelfs vier jaar lang naar de jeugdploegen van Club Brugge, maar keerde op zijn vijftiende terug naar Daknam.

Ontgoocheling op de Freethiel

Vorig seizoen volgde dan een transfer naar Waasland-Beveren. Een doorbraak in eerste klasse leek in de maak, maar het jaartje op de Freethiel draaide uiteindelijk op een ontgoocheling uit. “Ik begon het seizoen bij de beloften en speelde er als aanvallende middenvelder een paar zeer goede wedstrijden. Maar dan vielen een paar spelers uit het eerste elftal uit door blessures, en bij hun terugkeer moest ik telkens zomaar plaats ruimen voor hen. Op die manier is het voor een jonge speler zeer moeilijk om matchritme op te doen en om zich op regelmatige basis in de kijker te spelen. Ik besloot op het einde van het seizoen dan ook om naar een andere club uit te kijken.”

Broer speelt makelaar

Jonathan kon tekenen bij vierdeklasser SK Berlare maar broer Matthias overtuigde het bestuur van Eendracht Aalst om hem te laten testen. “Ondanks alle heisa die er geweest is rond de financiële toestand en de licentieweigering heb ik vertrouwen in mijn broer. En ook het eerste gesprek met de bestuursmensen boezemde onmiddellijk vertrouwen in. Blijkbaar kon ik hen en coach Van Acker overtuigen van mijn kunnen want ze boden me vrij snel een contract aan. Ik werd over de streep getrokken door mijn broer en ook door het vooruitzicht om in derde klasse aan de slag te kunnen. Ik ben in een toffe spelersgroep beland waarin naar Aalsterse traditie veel plezier gemaakt wordt.”

Tweede of derde?

Alhoewel Jonathan werd aangetrokken voor derde klasse zou het ook wel eens tweede kunnen worden. “Dat klopt. Ik ben een technisch onderlegde speler en mijn eigenschappen komen eerder tot zijn recht in derde klasse waar meer open ruimte gelaten wordt. Tweedeklassevoetbal is heel anders, daar wordt meer op kracht gebikkeld. Maar als het tweede klasse wordt, dan zal het voor mij een uitdaging zijn om die fysieke duels aan te gaan. Ik zal sterker moeten worden en leren mijn lichaam meer te gebruiken om de bal af te schermen. Ik zal aan mijn oudere broer wat advies terzake moeten vragen, en ik zal voor één keer naar hem moeten luisteren’”, grapt de jongste Lievens.

Doelstellingen

De geliefkoosde positie van Jonathan is aanvallende middenvelder. “Maar daar speelt Philippe Janssens en die is op die positie ‘incontournable’, vind ik zelf. Als Philippe zou uitvallen moet ik paraat staan. Ik kan echter ook op de twee flanken behoorlijk uit de voeten. Mijn ambitie bestaat erin om dit seizoen zoveel mogelijk speelminuten te verzamelen, zodat ik ervaring kan opdoen en kan groeien met het oog op de verdere ontwikkeling van mijn carrière. Verder is het zo dat ik bij de jeugd gemakkelijk een goaltje meepikte. Mocht ik een paar keer kunnen scoren, dan is mijn seizoen helemaal geslaagd. Maar ik hoop in de eerste plaats natuurlijk om zo nuttig mogelijk te zijn voor het team. En we zouden met onze jonge ploeg wel eens kunnen verrassen!”

Het webteam wenst Jonathan alvast veel succes toe voor het komende seizoen. Iendracht veroit!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje