Jong White Star komt winnen

Jong White Star komt winnen Jong White Star komt winnen

Jong Eendracht Aalst nam het vorige vrijdag voor de derde wedstrijd in vijf dagen tijd op tegen het in vorm verkerende White Star Bruxelles. Zij wonnen hun laatste vijf wedstrijden. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd waarin Eendracht jammer genoeg aan het kortste eind trok met 3-4. Na een lange studieronde, in een verder evenwichtige eerste helft met veel middenveldspel, kwamen de bezoekers na een halfuur op voorsprong. Maar net voor de rust bracht Niels Martin de Ajuinen op gelijke hoogte.

In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning. De bezoekers kwamen opnieuw op voorsprong maar net als in de eerste helft bracht Martin vanop de strafschopstip de stand in evenwicht. Vijf minuten later kwam Jong Eendracht Aalst zelfs op een 3-2 voorsprong toen Sanjay Aerts een vrije trap knap met het hoofd in doel kon verlengen. White Star trok meteen in de aanval, Eendracht moest achteruit. De druk bleef aanhouden en de bezoekers kwamen langszij. In de slotfase lukten de Brusselaars ook nog de 3-4 winning goal. “Opnieuw een jammerlijke nederlaag voor Jong Eendracht Aalst na een weer degelijke wedstrijd. De tegendoelpunten kwamen wel te makkelijk.”, aldus beloftencoach Bruno Buyl in een reactie.

Vrijdagavond maken de beloften de verplaatsing naar Patro Eisden Maasmechelen.

E.Aalst: Mertens, Martin (60′ Van Ransbeeck), Geenens F., Ardans, Merckx, Coppens (46′ Van Hauwermeiren), Van Der Hoeven, Lapage (75′ Mayo Kwedi), Koulibaly (46′ Aerts), Ndefe, De Mesmaeker.

Doelpunten: 30′ 0-1, 42′ Martin 1-1 (pen.), 52′ 1-2, 60′ Martin 2-2 (pen.), 65′ Aerts 3-2, 3-3, 3-4.