Ladies tonen zich maar vergeten te scoren

© Eendracht Aalst © Eendracht Aalst

De Ladies namen in de openingswedstrijd tegen Club Brugge YLA meteen het heft in handen. Het resulteerde in een korte belegering van het bezoekende doel. Anaëlle Wiard maakte zich knap vrij maar doelvrouw Elke Geeraert redde en ook de rebounds van Stéphanie Van Gils en Laurence Marchal werden afgeweerd. Op het kwartier kwam Club de neus aan het venster steken. Toen Silke Baccarne een hoekschop niet onder controle kreeg moest de Aalsterse goalie een harde knal van Marie Minnaert onschadelijk maken.

Club neemt over

Blauw-zwart had het evenwicht hersteld en kwam met wat Aalsterse medewerking ook op voorsprong. Op een vrijschop werd Isabelle Iliano alleen gelaten en zij kopte van dichtbij raak. Het verdere verloop van de eerste helft werd gedomineerd door de Bruggelingen. Eendracht kende geluk toen zowel Saar Verdonck als Marie Minnaert het doelkader troffen. Met de rust in zicht werd het toch nog 0-2 toen Margaux Van Ackere en Jody Vangheluwe in elkaar haakten. Marie Minnaert twijfelde niet vanop de strafschopstip, al zat Silke Baccarne er dichtbij. Toen Anaëlle Wiard zich vrijdraaide leek de aansluitingstreffer nog in de maak voor de pauze maar Elke Geeraert stond opnieuw in de weg.

Doelkansen blijven uit

De tweede helft verliep evenwichtig. De Ajuinen gaven zich niet gewonnen en Dirk Decoen bracht nog extra aanvalskracht tussen de lijnen. De gewenste doelkansen bleven echter uit, al kwam Margaux Van Ackere er kortbij. Aan de overzijde vormde een schot van Charlotte Laridon geen probleem. De strijd die geleverd werd speelde zich vooral af op het middenveld. De wedstrijd bloedde langzaamaan dood. Enkel Silke Baccarne werd in de slotminuut nog eens aan het werk gezet toen ze een bal vanonder de lat moest halen.

Eendracht heeft deze namiddag haar momenten niet gepakt, Club deed dat wel. Doch mochten de Ladies met opgeheven hoofd het veld verlaten. Ze gaan het nog veel ploegen moeilijk maken in het Pierre Cornelisstadion, aldus Leo Van der Elst. Vrijdagavond volgt al de volgende opdracht op bezoek bij de AA Gent Ladies.

E.Aalst Ladies: Baccarne, Andries, Van Mingeroet, De Kegel, Vanderdonckt, Marchal (56′ Van Mullem), Van Loock (77′ Van der Biest), Vanhooren, Van Ackere, Wiard, Van Gils (62′ Baudewijns).

Doelpunten: 21′ Iliano 0-1, 40′ Minnaert 0-2 (pen).

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje