Lars Wantens wil zegereeks doortrekken tegen ex-club

© Eendracht Aalst

Het Eendracht-webteam blikt vooruit naar de thuiswedstrijd tegen Oudenaarde met Lars Wantens, die tegen Dikkelvenne zijn eerste competitietreffer tegen de touwen knalde. Onze linksachter staat zaterdag opnieuw tegenover een ex-team.

Lars was vanzelfsprekend opgetogen met zijn doelpunt vanop afstand. “Ik had al een paar treffers dit seizoen in de Beker van België , maar dit was inderdaad mijn eerste van de competitie. Maar het was wel een belangrijke. We zitten in een reeks waarin bijna alle ploegen zeer gesloten tegen ons beginnen. Dan is het zoeken naar dat eerste goaltje. In het moderne voetbal heb je immers ongeveer 2 kansen op 3 om een match te winnen als je het eerst kunt scoren. We begonnen ondermaats aan de competitie met die ongelukkige 3 op 9. Er kwam hier en daar wat negativiteit naar boven drijven, maar we zetten nu toch maar mooi een knappe 15 op 15 neer, en dat smaakt naar meer!”

En mag dat dan ook weer met een goal van ‘Wantjes’ zijn? “Wie scoort is niet belangrijk, als we maar winnen. Ik ben een aanvallend ingestelde linksback, maar ik moet het toch meer hebben van “aan de lijn plakken” en van daaruit gemeten voorzetten versturen. Ik ben nu eenmaal meer een aangever dan een afwerker. Ik ben niet echt het type dat infiltreert in de vijandelijke zestien, dus als ik scoor is het meestal vanop afstand.”

Kondigt de thuismatch van komende zaterdag tegen Oudenaarde zich moeilijk aan? “Elke match in deze reeks is moeilijk, zelfs tegen de staartploegen. Mijn ex-ploeg heeft met Stefan Leleu een trainer met een onverwoestbare winnaarsmentaliteit, en ik ben er zeker van dat hij zijn manschappen voor deze Oost-Vlaamse derby op scherp zal zetten. Het is een ploeg met een gezonde, Vlaamse “no sweat no glory” mentaliteit. Ze hebben met Mezine (ex-Moeskroen en Deinze) een spits in de rangen die weliswaar al 38 is, maar hij is enorm leep en ervaren. Met Gaël Kakudji hebben we nu een fysiek sterke mandekker die met zo’n type speler wel raad weet.”

Hopelijk krijgt Lars zaterdagavond gelijk. Alle supporters op post, Iendracht veroit!

fdh

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje