Philippe Janssens: "Opnieuw belangrijk worden"

Philippe Janssens: "Opnieuw belangrijk worden" Philippe Janssens: "Opnieuw belangrijk worden"

Philippe Janssens(26) heeft maandagavond zijn contract voor de komende twee seizoenen ondertekend. Eendracht Aalst trok aan het langste eind. “Er was inderdaad interesse van Belgische en Nederlandse tweedeklassers maar deze club heeft verschillende troeven. Het is een traditieclub met veel supporters, er is ambitie en het is ook een goede ploeg.”

Bij kampioen Westerlo was Janssens einde contract. “Mijn eerste seizoen had ik een basisplaats maar het afgelopen seizoen kende ik moeilijke momenten. Na de trainerswissel moest ik mij tevreden stellen met een invallersstatuut. Het systeem van Dennis Van Wijk was er één zonder een nummer tien, we schakelden ook meer over op krachtvoetbal in plaats van combinatievoetbal. Deze elementen speelden in mijn nadeel.”

Zijn persoonlijke doelen voor komend seizoen heeft de linksvoetige middenvelder al in zijn hoofd. “Opnieuw aan voetballen toekomen en belangrijk worden voor een ploeg. Wedstrijdritme zal geen probleem zijn want ik zat het hele jaar dichtbij de basisploeg van Westel en bleef gespaard van blessures. En daarvoor dient ook een voorbereiding.”

De Antwerpenaar wordt terug herenigd met Regi Van Acker. “Onder zijn hoede promoveerden we in 2011 met SK Sint-Niklaas naar tweede klasse. Het is een tactisch zeer goede trainer. Met Arnaud De Greef speelde ik ook nog samen in Westerlo. En tijdens mijn periode bij Dender werd Steve Bael overgeheveld van de beloften naar het eerste elftal.”

Bij SK Reet begon Philippe met voetballen, nadien volgden acht jaar in de jeugdopleiding van SK Lierse. Daar werd hij weggeplukt door Racing Genk waar hij het tot de beloften schopte. Het Nederlandse FC Groningen nam Janssens over maar daar kende hij pech met blessures. Bij Lommel United kreeg hij na nieuwjaar de kans om opnieuw fit te raken en pikte hij nog een achttal wedstrijden mee. Vervolgens werd de Antwerpenaar een sterkhouder bij Sint-Niklaas, Dender en Westerlo. 

Arnaud De Greef ziet een gewezen ploegmaat terug. “Philippe heeft een mooi eerste seizoen gekend bij Westerlo, hij was één van de beste spelers. Hij blijft ook altijd met de voetjes op de grond en wil verder progressie maken. Technisch is hij heel goed, hij draait makkelijk weg van een tegenstander en heeft een goeie pas en dito schot in de voeten.”

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje