Reactie van Mitch Dekuyper na Torhout

© Eendracht Aalst

Mitch Dekuyper ontpopte zich zondag tegen Torhout in de absolute slotseconden tot matchwinnaar. Bij het webteam blikt onze West-Vlaming terug op de thriller.

“Het eerste kwartier waren we dominant en we creëerden een handvol kansen. Maar pech, het doelhout en een sterke thuisdoelman verhinderden een vroege voorsprong. Onze greep op het spelgebeuren is toen wat verslapt en we lieten Torhout weer in de match komen. Zij hebben toen ook een paar kansen gekregen en de gelijke stand aan de rust was misschien wel terecht. Ook het begin van de tweede helft waren we onvoldoende gretig. Burssens verhindert eerst nog een gemaakt doelpunt, maar op de daarop volgende hoekschop slikken we dan die goal. Onze coach heeft toen tactisch ingegrepen, waarna we met drie achteraan en een extra aanvaller zijn gaan spelen. Die wissels hebben de match doen kantelen, want Ryckaert heeft enkele snedige Torhoutse counters gefnuikt en Mbaye was betrokken bij het winnende doelpunt.”

Nochtans zag het er op een gegeven moment niet zo rooskleurig uit. “Nee, dat klopt. Eerst keurt de scheidsrechter een treffer van mij af, waarbij ik serieus betwijfel of het wel offside was. We maken weliswaar kort daarop gelijk via Burssens, maar vanaf dan begon weer alles tegen te slaan. Ik trof nog twee keer de paal. In de ultieme seconden kopt Mbaye dan voor de vierde keer tegen het doelkader, maar de bal sprong terug het veld in en ik was gelukkig goed gevolgd om binnen te tikken.”

Een vaststelling: we winnen 4 keer met één goal verschil, en we verliezen 2 keer met één goal verschil. Ligt alles dan zo dicht bij elkaar? “Het zou inderdaad goed zijn voor onze ‘moral’ om eens een vlotte overwinning met enkele doelpunten verschil te boeken. In het huidige voetbal is het belangrijk om vroeg te kunnen scoren. Dan wordt een tweede treffer iets gemakkelijker omdat de tegenstander dan uit zijn kot moet komen. Door allerlei omstandigheden is dat er dit seizoen nog niet van gekomen.”

En wat te zeggen van de volgende statistiek: zonder Dekuyper 3 op 9, met Dekuyper 9 op 9? “Toeval, zeker? Goh, dat vind ik echt niet belangrijk. De ploeg begint beter en beter te draaien, en dat is wat mij betreft het enige wat telt.”

fdh

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje