Regi Van Acker na de eerste oefenwedstrijden

Regi Van Acker na de eerste oefenwedstrijden Regi Van Acker na de eerste oefenwedstrijden

De eerste twee oefenpartijen van een fel verjongd Eendracht Aalst zitten er op. Coach Regi Van Acker is gematigd tevreden en blikt samen met het webteam terug.

Niet afgaan tegen ambitieuze eersteklassers

Eendracht Aalst oefende de voorbije dagen tegen Zulte Waregem en KV Kortijk, twee eersteklassers die play-off 1 ambiëren. De nederlagen lagen in de lijn der verwachtingen, maar voor trainer Regi Van Acker was de kwaliteit van het geleverde spel veel belangrijker. “Ik vind dat onze jonge ploeg het behoorlijk heeft gedaan. Vergeet niet dat de helft van ons team nog nooit op dit niveau gespeeld heeft. Zij krijgen een spoedcursus topvoetbal en moeten nu snel volwassen worden. Alles in acht genomen ben ik tevreden. We moeten er ons wel van bewust zijn dat onze jonge garde op de toppen van zijn tenen speelt, en ik ben er dan ook zeker van dat er een terugval zal volgen. Dat is ingecalculeerd. Het is pas binnen een maand dat we er moeten staan.”

Rustig uitkijken naar versterking

Er verlieten heel wat spelers de club en er zijn voorlopig slechts twee aanwinsten. Van Acker blijft echter rustig: “Als Bokila en Jonathan Lievens hier nu rondlopen, dan is dat omdat ik ervan overtuigd ben dat ze een meerwaarde voor onze ploeg betekenen. Ik begrijp dat de supporters ongeduldig worden, maar het domste dat we nu kunnen doen is overhaast te werk gaan. Elke dag worden we wel gecontacteerd door makelaars die spelers komen aanbieden. Gelukkig speelt ons bestuur geen paniekvoetbal, want de spelers die erbij komen moeten écht een versterking betekenen. Op dat vlak is er een perfecte samenwerking tussen mezelf en de sportieve cel. Er wordt mij altijd om advies gevraagd en er zal niemand bijkomen tenzij ik er zelf mee akkoord ga.”

De tijd begint nochtans te dringen om versterking aan te trekken. “Dat klopt! Nu ook De Greef lijkt te vertrekken moeten er nog een centrale verdediger, twee flankspelers en een kopbalsterke targetspits bijkomen. Dit is echt wel het absolute minimum, want momenteel beschikken we over uiterst weinig wisselmogelijkheden en er liggen zware weken in het verschiet. En wat de Greef betreft zeg ik opzettelijk ‘lijkt te vertrekken’, want hij is nog niet definitief weg. Arnaud heeft immers nog een lopend contract zonder degradatieclausule. Hij werd door een twijfelachtige makelaar als vrije speler aan FC Dordrecht aangeboden terwijl hij dat dus helemaal niet is. De Nederlandse tweedeklasser zal dus met Eendracht Aalst contact moeten opnemen om de transfer te regelen.”

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje