Samenstelling Proximus League 2014-15

Samenstelling Proximus League 2014-15 Samenstelling Proximus League 2014-15

Donderdag heeft Patro Eisden Maasmechelen het laatste ticket voor de Proximus League veroverd. Het won de finale van de eindronde ten koste van Union en keert na tien jaar terug naar de tweede voetbalklasse.

Daarmee is de samenstelling van de Proximus League 2014-15 bekend: Oud-Heverlee Leuven, Bergen, Eupen, Sint-Truiden, Lommel United, Tubeke, Antwerp, RFC Seraing, Geel, Eendracht Aalst, White Star Brussels, Virton, Dessel, Roeselare, Heist, Racing Mechelen, Woluwe-Zaventem en Patro Eisden Maasmechelen.

Naast Patro zijn er dus nog vijf nieuwkomers. Zo maken we komend seizoen de verplaatsing naar Den Dreef en het Stade Tondreau, Oud-Heverlee Leuven en Bergen degradeerden uit de Jupiler League. Racing Mechelen is terug van lang weggeweest, een nieuw duel der traditieclubs om naar uit te kijken. Woluwe-Zaventem, de andere kampioen uit derde klasse, promoveert voor het eerst in haar bestaan naar tweede klasse.

Tot slot is er nog het ambitieuze RFC Seraing dat het stamnummer overnam van Boussu-Dour en de overstap maakt van eerste provinciale. De Luikse club speelt haar wedstrijden in het Stade du Pairay. Jan Ceulemans maakte er in 1992 zijn debuut als trainer van Eendracht Aalst. Westerlo, Moeskroen-Péruwelz, RWDM, Boussu-Dour, Hoogstraten en Visé zijn er volgend seizoen niet meer bij.

Virton blijft met voorsprong de verste verplaatsing (232km), gevolgd door Eupen. De kortste verplaatsingen zijn die naar White Star Brussel (in het Edmond Machtensstadion) en Woluwe-Zaventem.

De A-kern van Eendracht Aalst ziet er momenteel als volgt uit: Kevin Van Den Noortgaete, Kevin Kempeneer, Predrag Filipovic, Jonas Bogaerts, Matthias Lievens, Arnaud De Greef, Mike Smet, Falco Geenens, Wesley Vanbelle, Ken Van Damme, Gianni De Neve, Tjendo De Cuyper, Kevin Janssens, Niels Martin, Donjet Shkodra, Philippe Janssens, Youri Lapage, Ratko Vansimpsen, Elis Coulibaly, Steve Bael en Stef Van Der Hoeven. Het drietal Thomas Weydisch, Gigli Ndefe en Robin Nelis wordt ter beschikking gesteld.

De kortingsactie voor abonnementen loopt nog tot zaterdag 7 juni aanstaande.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje