Veiligheidsmaatregelen sportevenementen

Veiligheidsmaatregelen sportevenementen Veiligheidsmaatregelen sportevenementen

Gezien het algemene dreigingsniveau 3 deelt de Aalsterse politie mee aan de supporters dat er voorlopig geen (rug)zakken meer zullen toegelaten worden in de stadions en dat ter plaatse ook geen opbergmogelijkheid zal zijn. Het gaat om een nationale veiligheidsmaatregel die van toepassing is bij alle sportevenementen waar veel mensen samenkomen.

Er wordt daarnaast onderstreept dat er een verbod is op pyrotechnische middelen en voetzoekers. De club verwijst daarvoor ook naar art. 6 van de voetbalwet dat ook terug te vinden is in het Reglement Inwendige Orde. (Artikels 1 t/m 14 zijn in alle stadions in Belgie hetzelfde)

Art 6. Het is de houders van een toegangsbewijs, of van een speciale toelating, die zich aanbieden tot de toegang van het stadion, alsook de aanwezige personen in het stadion, verboden binnen te brengen, te laten binnen brengen of in het bezit te zijn van de volgende voorwerpen:

  • alcohol, flessen, glazen, blikken, drugs of opwekkende middelen, e.a.
  • projectielen of explosieven in vaste, vloeibare of gasachtige toestand
  • ontvlambare producten of materialen, spuitbussen
  • pyrotechnische voorwerpen zoals Bengaals vuur,… 
  • om het even welk wapen of gevaarlijk, snijdend of kneuzend voorwerp dat als dusdanig zou kunnen worden gebruikt (stokken, kettingen, slag-, steek- of stootwapens, e.a.)
  • alles als middel om de orde te verstoren, de veiligheid van de menigte in gevaar te brengen en/of schade toe te brengen aan goederen en personen.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje