Supportersinfo voor de eerste competitiewedstrijd

© Eendracht Aalst © Eendracht Aalst

Het heeft veel inspanningen gevraagd van medewerkers en supporters, die mee de handen uit de mouwen staken, maar het Pierre Cornelisstadion is klaar om morgen 900 fans op een veilige manier te ontvangen. Er zijn enkele bijkomende voorwaarden van toepassing zoals de naamregistratie per zitplaats en ook een tijdslot voor vertrek na de wedstrijd. We sommen de richtlijnen voor de supporters hier nog eens allemaal op.

Aankomstuur en dranktickets

Kom tegen het opgegeven tijdslot naar het Pierre Cornelisstadion. Het mondmasker is zoals bekend verplicht te dragen in en rond het stadion. Voor de wedstrijd kunnen er dranktickets aangekocht worden aan de voorzijde (bij slecht weer aan het hoofdloket). Hierbij de tijdslots nog eens opgesomd:

 • vakken F en H: toegang tussen 14u00-14u15
 • vakken C, D, G en Eretribune: toegang tussen 14u15-14u30
 • vakken B en E: toegang tussen 14u30-14u45
 • vak A: toegang tussen 14u45-15u00

Toegang

Om het stadion binnen te komen zijn er een beperkt aantal toegangen, afhankelijk van jouw tribune:

 • Tribune A, B of G: via de toegangspoort op de hoek van de Bredestraat en de Landbouwersstraat
 • Tribune C, D, E of de Eretribune: inkom via de hoofdingang (blauwe koepel)
 • Tribune F: via de toegangspoort op de hoek van de Bredestraat en de Heilig Hartlaan
 • Tribune H: inkom via de Landbouwersstraat

Er wordt gevraagd om de handgel te gebruiken die ter beschikking staat aan de inkom. De physical distancing dient ten alle tijde gerespecteerd te worden binnen en buiten het stadion.

Zitplaatsen

Vanaf nu dienen alle toeschouwers een genummerde zitplaats op hun naam toegewezen te krijgen. Samen met de supportersfederatie werden onze abonnees uit de staantribune verdeeld over de zittribunes F en H. De abonnementenshouders uit de zittribune, die hun vaste plaats niet konden behouden door de physical distancing, werden eveneens gecontacteerd. De overgebleven zitplaatsen worden ingenomen door niet-abonnees (losse tickets).

Er zullen al heel wat van onze supporters vanaf de eerste wedstrijd binnen hun eigen bubbel in de tribune kunnen samenzitten. Verdere suggesties kunnen zeker nog gegeven worden bij het clubsecretariaat. Onze medewerkers doen er alles aan om in de mate van het mogelijke nog aanpassingen uit te voeren naar de volgende wedstrijden toe.

In het stadion is er eenrichtingsverkeer van kracht. Er is een signalisatie aangebracht en de stewards helpen om alles in goede banen te leiden. Zoveel mogelijk op uw zitplaats blijven is de boodschap en deze enkel te verlaten om gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen.

Drankgelegenheid

Onze kantines moeten gesloten blijven. We kunnen rekenen op garçons, die voor de drankbediening zullen zorgen in de tribunes. De dranktickets kunnen alleen aangekocht worden VOOR de wedstrijd vooraan het stadion.

Vertrekuur en uitgang

Nadat de tijdslots voor aankomst werden ingevoerd zijn er nu voor het vertrek na de wedstrijd:

 • vakken F en H: vertrek tussen 16u45-16u55
 • vakken C, D, G en Eretribune: vertrek tussen 16u55-17u05
 • vakken B en E: vertrek tussen 17u05-17u15
 • vak A: vertrek tussen 17u15-17u25

De supporters in de benedentribunes F en G kunnen langs dezelfde toegangspoort zich opnieuw naar buiten begeven. In de tribune H achter het doel is er een verschillende in- en uitgang. De supporters in de boventribunes A, B, C, D, E of de Eretribune kunnen aan de vakken C, D of E naar de uitgang.

COVID-19

We vragen iedereen die symptomen vertoont van COVID-19, of weet heeft dat hij of zij in de afgelopen twee weken in contact is gekomen met iemand die besmet is, om zich niet naar het stadion te begeven. Gelieve de club op de hoogte te brengen als je na de de wedstrijd symptomen van COVID-19 zou vertonen.

Oproep

Club en supportersfederatie roepen op om de maatregelen strikt te blijven opvolgen zodat de capaciteit behouden kan blijven. Supporter Tom Heyvaert verwoordde het in Het Nieuwsblad als volgt: “Ik hoop dat alles goed verloopt, zodat we met 900 kunnen blijven komen. Ik denk dat iedereen goed beseft hoe belangrijk het is om een mondmasker te dragen. Ik voel dat daar veel over wordt gepraat bij vrijwilligers, bij het bestuur en onderling bij supporters. Daardoor is er ook een stuk sociale controle. Eendracht Aalst leeft van zijn thuissfeer en de steun van het publiek.“.

Iendracht veroit!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje