Partner aan het woord: François Thoen

Thoen

Een volgende partner die we in de kijker plaatsen is Garage Thoen! Als selfmade man, die zijn garage vanuit het niets opbouwde, geeft François Thoen nu leiding aan een netwerk van maar liefst 8 vestigingen.

Wieze

Vader Thoen troonde de jonge François af en toe eens mee naar het Pierre Cornelisstadion. “Daar werd de basis gelegd voor mijn liefde voor de club. Toen ik 16 werd ging ik minder met vader weg, want ik mocht dan met de kameraden mee.” François volgde een opleiding mechanica, en zoals zovelen uit Wieze begon hij te werken in de chocoladefabriek als onderhoudstechnieker.

Eigen baas

In 1987 volgde een radicale carrièreshift. “Ik werd aangesproken door D’Ieteren (de Belgische importeur-distributeur van VW en Audi, nvdr) met de vraag of ik niet geïnteresseerd was om een VW-Audi-garage te beginnen. Ik heb toen de sprong gewaagd, en ondertussen is die ene kleine garage uitgegroeid tot een netwerk van 8 locaties in Zuid-Oost-Vlaanderen (Aalst, Hofstade, Wieze, Ninove, Zottegem en Geraardsbergen, nvdr). Naast VW en Audi zijn er in de loop der jaren ook nog Seat en Skoda bij gekomen. Behalve de verkoop van nieuwe wagens beheren we vanzelfsprekend ook de onderhoudsgarages, we doen aan fleet managament in samenwerking met D’Ieteren Lease en we zijn agent voor My Way, het tweedehandsnetwerk van de groep.”

De juiste richting

In 1991 staat ‘Den Iendracht’ op de drempel van haar beste periode in de clubgeschiedenis. De club heeft net een manager aangetrokken die het klappen van de zweep kent. “Het is Patrick Orlans geweest die me aangesproken heeft om de club te sponsoren. In het begin was dat een bescheiden engagement met een bord langs het terrein, maar na verloop van tijd ben ik één van de hoofdsponsors geworden. Ik heb veel gezien in al die jaren: de topjaren met De Bilde, Van Ankeren en Lassen, maar ook de teloorgang na 2002. Dat is volgens mij altijd het grootste minpunt van Eendracht Aalst geweest: die permanente stoelendans, de onrust, het gebrek aan continuïteit. En ik zeg u vrank en vrij: ik heb het gevoel dat we nu met Patrick Le Juste eindelijk een voorzitter hebben die weet welke richting hij met de club uit wil. Akkoord, er is de degradatie geweest, maar ik denk dat dit niet meer dan een “accident de parcours” was op de weg naar de wederopstanding.”

We hopen het samen met François. Iendracht veroit!

www.groepthoen.be

fdh

>>> Bestel jouw gerechten voor de kerst- en eindejaarsdagen via onze pop-up webshop

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje