Nicky Van den Abbeele komt naar de Ladies!

© Eendracht Aalst

Ook de Eendracht Aalst Ladies zaten niet stil voor de transfer deadline en hebben Nicky Van den Abbeele (27) weten te strikken. De ervaren verdedigster, die 34 caps bij de Red Flames telt, had na een bruusk vertrek bij Club Brugge haar voorlopig afscheid aangekondigd maar keert dus sneller dan verwacht terug naar de groene mat.

Terug gelukkig

Bij het Eendracht-webteam geeft Nicky tekst en uitleg. “Meteen na mijn afscheid kreeg ik nog telefoontjes. Van Nele Roosens wist ik dat Aalst bleef openstaan voor een overgang, Dirk Decoen polste vorig seizoen reeds naar mijn interesse. Maar ik moest alles eerst wat laten bezinken. De kriebels waren echter snel terug. Individuele sporten zijn niet aan mij besteed, ik miste het teamgebeuren. Ook thuis was ik niet de meest aangename persoon de laatste tijd. Voetbal maakt mij gelukkig en ik kon op 31 augustus mijn contract bij Club nog laten ontbinden. Enkele uren later was ik speelster van Eendracht Aalst Ladies.”

Rijtje topclubs

De Brugse brengt een pak ervaring mee. “Na mijn debuut als tiener bij Cerkelladies speelde ik mijn eerste vijf seizoenen op het hoogste niveau bij Club Brugge. In 2015 trok ik naar Lierse. We wonnen de Beker van België en ik beschouw het nog altijd als mijn beste seizoen. Ik had een goeie klik met coach Daniel Simmes, die van mij een andere voetbalster maakte en mij omvormde tot centrale verdedigster. Na een jaar Anderlecht ging ik in op een aanbieding van Ajax. We pakten de dubbel in Nederland en ik speelde er Champions League. Een unieke ervaring en gewoon één groot avontuur. Alleen nog maar de omkadering is niet te vergelijken met België. Om familie- en beroepsredenen bleef ik maar 1 seizoen in Amsterdam. De laatste seizoenen was ik actief bij AA Gent en Club YLA. Tussen 2013 en 2019 verzamelde ik 34 caps met de nationale ploeg.”

Voor rust zorgen

Wat wil onze jongste aanwinst de Ladies bijbrengen? “Vooreerst ben ik superblij dat ik opnieuw de voetbalschoenen kan aantrekken. Ik wil geen grote uitspraken doen want het is een apart verhaal om in september in te stappen zonder voorbereiding. Maar ik hoop voor de nodige rust te kunnen zorgen op het veld. Dat zit ook in mijn spel, rust aan de bal en communicatief zijn. Ik ben al op verschillende posities uitgekomen: in het midden, centraal achterin of zelfs rechtsachter. Mijn voorkeur gaat uit naar een plaats op het middenveld maar daarvoor moet ik fysiek top zijn.”

Opbouwen

Nicky sloot deze avond aan bij de groep. “In de zomermaanden heb ik mijn conditie wel onderhouden want ik kan niet stilzitten. Van nature heb ik al een goede basisconditie zodat ik niet vanop nul moet beginnen. Ik denk op vrij korte termijn inzetbaar te kunnen zijn. Ik ken mijn lichaam en moet nu stap voor stap opbouwen om terug in het competitieritme te komen.

Een blok vormen

De Aalsterse Ladies zijn haar natuurlijk niet onbekend. “Ik zie enkele oud-ploegmaats terug. Met Anaëlle Wiard en Justine Blave speelde ik het vaakst samen bij Anderlecht. De duels met Club YLA vorig seizoen waren dan wel geen echte referentiewedstrijden, intrinsiek zit er genoeg kwaliteit in de het team en daar moeten we ons bewust van zijn. Enkele ploegen steken er bovenuit zoals Anderlecht en OHL dit seizoen. Met een uitgedokterd systeem en blokvorming kunnen we het de tegenstanders moeilijk maken. Ze mogen niet gerust zijn voor een wedstrijd tegen Aalst. Het vorige seizoen als beste nieuwkomer evenaren zou al mooi zijn want het jaar van de bevestiging is altijd moeilijker.”

Welkom bij de Ladies en veel succes Nicky!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje