Welkom Rudy Chirishungu!

© Eendracht Aalst

Vlak voor de transferdeadline heeft Eendracht Aalst naast Brice Verkerken nog een centrale middenvelder vastgelegd. Rudy Chirishungu (29) krijgt na een geslaagde proefperiode de kans om zijn carrière te herlanceren en komt over van KSK Ronse.

Bij het webteam vertelt de Brusselaar van Congolese afkomst over zijn carrièrepad tot dusver. “Na een jeugdopleiding bij RWDM en RSC Anderlecht mocht ik bij Club Brugge op aanraden van beloftencoach Philippe Clement met de A-kern trainen en oefenwedstrijden spelen. Yannick Ferrera haalde mij in 2013 naar tweedeklasser STVV waar ik een profcontract kreeg maar een zware blessure snel roet in het eten gooide. Bij het nieuwe RWDM werd ik in vierde klasse uitgespeeld als nummer tien en kon ik heel wat assists op mijn naam zetten, tot ik pubalgie kreeg. Bij het Brusselse FSI Berchem kon ik de draad terug opnemen en aan mijn terugkeer werken.”

Voor de corona-uitbraak was Rudy opnieuw aan de slag in tweede nationale. “Ik werd naar het ambitieuze KSK Ronse gehaald en wachtte geduldig op mijn kans in het sterke geheel. Hoewel ik mijn portie ellende al had gehad, liep ik in de wedstrijd op Sint-Niklaas een beenbreuk op. Tijdens de lange coronabreak kon ik mij opnieuw klaarstomen voor het grote werk. Omdat ik in Zellik opgroeide is Eendracht Aalst mij uiteraard bekend. Hier is voetbalgeschiedenis geschreven. Ik ben blij dat ik de trainersstaf de voorbije weken kon overtuigen op training. In deze ploeg zit genoeg talent om te kunnen meestrijden voor promotie. En daar wil ik mijn steen toe bijdragen.”

Welkom Rudy en veel succes!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje