Nieuwe jeugdstructuur voorgesteld

Mario Walravens © Eendracht Aalst

De voorbije maand is de laatste hand gelegd aan de nieuwe structuur binnen de jeugdwerking. Mario Walravens (47) is onze nieuwe TVJO en geeft graag tekst en uitleg bij het webteam. Na een actieve carrière in de nationale afdelingen zet de ex-speler van ons eerste elftal zich nu al een 5-tal jaar in voor het jeugdvoetbal.

Kwaliteit en discipline

Mario Walravens is aan zijn eerste seizoen bezig op Zandberg. “Afgelopen zomer ging ik aan de slag als coördinator bovenbouw. Voor de jaarwisseling werd ik aangezocht om TVJO te worden. Die functie vervulde ik reeds bij TK Meldert waar we het IP-jeugdlabel konden bemachtigen. Na gesprekken met het clubbestuur ben ik de uitdaging aangegaan bij Eendracht Aalst. We delen dezelfde visie op het jeugdvoetbal en willen een kwaliteitsvolle opleiding aanbieden met de nodige discipline. Streven naar doorstroming in alle leeftijden en uiteindelijk naar de beloften, wat al gebeurt, en de A-kern. Wie er klaar voor is, zal kansen krijgen bij het fanionteam. Aan ons om de jeugdspelers de nodige tools aan te bieden om daar te geraken, ook mentaal. Zo mogen onze talentvolle jonge keepers in een beurtrol al eenmaal per week met de A-doelmannen trainen. Er zit zeker talent aan te komen in verschillende lichtingen. Maar bovenal moet er passie, goesting, grinta en veel fun zijn. Dat zijn belangrijke elementen voor mij.”

Vaste waarde in Tweede klasse

De voormalige linkerflankspeler heeft zelf een mooie carrière bij mekaar gevoetbald in de nationale afdelingen, voornamelijk op het tweede niveau. Mario was ook jeugdinternational. “Debuteren deed ik op jonge leeftijd bij Racing Mechelen. Daarna volgden Cappellen, Hekelgem, SV Roeselare en Tienen. In het seizoen 2002-2003 speelde ik voor Eendracht Aalst, dan toen net afgezakt was naar Derde klasse. Onder Leo Van Der Elst was ik een vaste waarde aan de zijde van onder andere Ives Cordier, Serge Beerens en topschutter Kristof De Voeght. Maar na enkele trainerswissels, andere verschuivingen en een dispuut met Peter Garré raakte ik na nieuwjaar op een zijspoor. Tijdens de gewonnen eindronde (tegen OHL, nvdr) was ik er jammer genoeg niet meer bij.”

Nieuw organigram

Nadat de ouders al de nodige informatie ontvingen loodst Mario ons ook door het nieuwe organigram van de Eendracht Aalst Jeugd. “Kurt Van Gucht (opleider U8) is een bekend gezicht op Zandberg en de nieuwe coördinator Onderbouw. Mario Colman (opleider U12) wordt coördinator Middenbouw. Mehdi El Hour (ex-OHL en KRC Genk) is nieuw als coördinator Bovenbouw. Ook Andy Cornand (opleider U17) mag een ancien genoemd worden op Zandberg en zal de regionale zuil coördineren. Kristof Vaeyens (opleider U16 en ook al jaren bij de club) gaat de sportieve cel versterken. Ons jeugdsecretariaat wordt opnieuw gerund door Kevin Geeroms, die in het verleden al zijn strepen meer dan verdiend heeft. Jurgen Lauwers (opleider U12) zal als club-API (vertrouwenspersoon) fungeren. En een nieuwtje: ex-prof Franky Frans wordt onze keeperstrainer.”

Planning

Er staat al wat op de planning in de komende weken. “De talentendagen die net achter de rug zijn waren een succes. We ontvingen ook beginnende voetballers, die meteen kunnen aansluiten bij onze pas opgerichte voetbalschool. Met de coördinatoren zijn we ons ook persoonlijk aan het voorstellen bij de ouders. De toekomstplannen op korte en (middel)lange termijn uit de doeken doen. We blijven niet stilstaan en onze werking zal verder uitgebreid en versterkt worden. Binnenkort zijn er de individuele gesprekjes met de jeugdspelers. Van 9 tot 11 april hebben we onze Paasstage voor eigen en externe spelers. De inschrijvingen daarvoor worden binnenkort opgestart.”

Aan iedereen veel succes toegewenst met deze nieuwe start!

Iendracht veroit!!!

 

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje