104 jaar SC Eendracht Aalst!

Clubicoon Geert Van Roy met zijn trofee voor het seizoen 1980-1981 © Eendracht Aalst

In afwachting van de witte rook uit de bestuurskamer binnenkort, is het vandaag dag op dag 104 jaar geleden dat SC Eendracht Aalst opgericht werd. Enkele oud-strijders zorgden hiervoor op 25 juni 1919 bij café Jan De Gendarm aan de Esplanade.

Vandaag zetten we met plezier nog eens de schijnwerpers op clubicoon Geert Van Roy en daar is een goede reden voor. Zijn familie schonk het Expo-team onlangs de trofeeën die Geert begin de jaren tachtig in het Pierre Cornelisstadion overhandigd kreeg als meest verdienstelijke speler en topschutter. “Zo hebben de supporters er nog iets aan op de toekomstige Expo’s want Geert heeft altijd in de eerste plaats voor hen gespeeld.“, aldus de familie.

Geert Van Roy speelde als Aalstenaar en jeugdproduct van 1972 tot 1986 in ons eerste elftal (in Tweede en Derde Klasse) en werd vijfmaal clubtopschutter. Na de eeuwwisseling depanneerde hij nog enkele malen als trainer. Geert overleed onverwachts op 14 mei 2015 en werd 59.

Wie heeft nog een shirt van Geert Van Roy?

Tegelijk wil de familie Van Roy ook nog een warme oproep doen. “Tekenend voor wie Geert was, heeft hij zijn wedstrijdshirts van Den Iendracht al die jaren weggegeven aan zijn supporters. Heel graag hadden we nog één exemplaar bij de familie willen houden.

Heeft iemand nog een Arzoni-wedstrijdshirt met het rugnummer 11 van Geert Van Roy? Laat het ons zeker weten via [email protected]

© Eendracht Aalst

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje