Clubwerking slaat nieuwe weg in

© Eendracht Aalst

Tijdens de lange corona-onderbreking maakte onze club van de nood een deugd om de interne werking volledig door te lichten en te optimaliseren. Voorzitter Patrick Le Juste geeft tekst en uitleg over EA 2.0.

Centraal beheer

Er werd op administratief en organisatorisch vlak een fundering gegoten waarop kan verder gebouwd worden. Het clubsecretariaat in het Pierre Cornelisstadion vormt nu de administratieve zetel voor de ganse club. “Onze doelstelling is om professioneler te werken. We willen ook kunnen inspelen op veranderingen of onzekere tijden, zoals we die in het afgelopen anderhalf jaar hebben gekend en in de toekomst nog zullen zien. Er is nu een centraal beheer voor het Eerste elftal, de Jeugd en de Ladies.”

Voordelen

Een gestroomlijnde manier van werken biedt verschillende voordelen. “In het commerciële luik bijvoorbeeld krijgen partners geen 2 of 3 verschillende bezoeken meer in de aanloop naar een seizoen, maar kan tijdens 1 ontmoeting zowel een sponsoring voor het Eerste elftal, de Jeugd als de Ladies besproken worden. Ook bestellingen worden niet meer elk apart gedaan, wat ons tevens interessantere offertes oplevert voor elk compartiment. Er is tevens meer controle over de geldstromen. Het leidt allemaal tot efficiënter werken.”

Digitalisering

Er kwamen ook nieuwe medewerkers in de verschillende geledingen van de club. “Mensen met een hart voor de club die nauw aansluiten bij een professionele werking. Andere medewerkers kregen dan weer nieuwe functies of hun taken werden uitgebreid of gespecialiseerd. Een andere hoofdlijn is de digitalisering. De omzet van de fanshop is de hoogte ingegaan sinds de lancering van de webshop. Ook inschrijvingen bij de Jeugd lopen vlotter wat het leven voor iedereen aangenamer maakt. De administratie en boekhouding werden gedigitaliseerd. In de kantines komt er een cashless systeem met een clubkaart, die ons naast het stockbeheer en de omzetcijfers in een volgende fase ook nog vooruit zal helpen in andere domeinen. EA 2.0 impliceert uiteraard een investering om deze zaken te realiseren.”

Financiële en structurele verandering

De club wil dit seizoen ook nieuwigheden uitwerken in de algemene en financiële structuur van de club. “We willen die anders gaan bekijken door gebruik te maken van andere economische structuren en financiële technieken, zoals digitale effectisering bijvoorbeeld. Veel van deze systemen zijn voorlopig van toepassing bij grotere bedrijven en clubs maar het zal ook interessant worden voor kleinere structuren, en dan willen we mee op de kar springen. De club moet ook meer haar merknaam commercialiseren en daardoor meer een evenementenbedrijf worden, waar het voetbal altijd wel centraal moet blijven staan.”

Andere aanpak

En dan komen we bij het Eerste elftal, de Jeugd en de Ladies. “Voetbal wordt uiteraard nog altijd gespeeld op de groene mat en niet in de kantoren. Deze herstructurering en betere omkadering moet zijn vruchten afwerpen op het sportieve. Met Carl De Geyseleer hebben we een trainer die staat voor een andere aanpak, die past binnen EA 2.0. We moeten weer uitgaan van onze eigen sterkte. Carl heeft een belangrijke rol net als Gunther Ingels, de nieuwe TVJO op Zandberg, die moderne technieken introduceert. Iets waar wij zeker voor openstaan.”

Renovatie

Tot slot haalt de voorzitter ook de achterban en het stadion aan. “We willen onze relaties met én de betrokkenheid van de buitenwereld nog verbeteren. Voor meer visibiliteit in de stad zorgen ook, het volk weer massaal achter de ploeg krijgen. Onze supportersfederatie zet zich daar mee voor in. Wat het stadion betreft, ben ik altijd voorstander geweest om aan de Bredestraat te blijven. De algemene tendens in België is ook om op de eigen site te blijven en te renoveren, zoals naar het voorbeeld van Antwerp en KV Mechelen, en niet meer om nieuwe stadions te gaan neerplanten. Het gaat niet om een likje verf dat we willen aanbrengen in het Pierre Cornelisstadion maar om grondige verbouwingen. Het grote voordeel is dat het op een kortere termijn realiseerbaar is.”

Dit alles om de club terug te brengen waar ze thuishoort en iedereen opnieuw fier te kunnen laten zijn op Den Iendracht. Maandag is er een open supportersvergadering op Zandberg om 20u00, in aanwezigheid van het clubbestuur, coach Carl De Geyseleer en schepen van Sport Matthias De Ridder. Bekijk het programma van de supportersavond via deze link.

Iendracht veroit!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje